Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversite bünyesinde faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdüren üç enstitünün müdürleri ile bir araya gelerek enstitülerin mevcut durumu ve geleceğe yönelik projeksiyonlarının görüşüldüğü genel değerlendirme toplantısı yaptı. Gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cengiz Baykasoğlu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Erkan Demirkan ve Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı Ömer Çırak katıldı.

Üniversitedeki lisansüstü öğrenci sayılarına ilişkin bilgi paylaşımında bulunun Rektör Prof. Dr. Alkan, yaklaşık 19 bin öğrencisi bulunan Üniversitede 1.523 lisansüstü öğrenci bulunduğunu ve lisansüstü öğrenci sayısının toplam öğrenci sayısına oranının %8.05 olduğunu vurgulayarak, “Türkiye ortalaması %7.2 olan bir oranın üzerinde bir seviyeye ulaşmamız gerçekten gurur verici. Ancak ABD’de bu oranın %15 olduğunu da hiç unutmamamız ve buna göre daha fazla çalışmamız gerekiyor. Üzerimize düşen ne ise onu en iyi şekilde yapmak için bundan sonrasında da hep birlikte var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Toplantıda söz alan enstitü müdürleri de enstitülerde gelinen seviye hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Her üç enstitünün tez yazım yönergelerinin ve şablonlarının kısa bir süre öncesinde gözden geçirilerek güncellendiğini, öğrenci sayısı artmasına karşın enstitülerde iş ve işlemlerde hiçbir aksaklığın yaşanmadığını, bu dönem (2018-2019 Bahar Dönemi) için açılan lisansüstü öğrencilik başvurularına il içi ve dışından 600’ün üzerinde başvurunun olduğunu ve kısa bir süre sonra bu öğrencilerin yapılacak sınavlarla yeterli bulunanların Üniversitede yüksek lisans ve doktora öğrencileri olarak alımları ile öğrenci sayısının daha da artacağını belirtti. Enstitü müdürleri ayrıca ara dönem olmasına karşın bu kadar başvuru yapılmasının, Hitit Üniversitesi’nin lisansüstü eğitimde geldiği seviyeyi ve Üniversiteye gösterilen ilgi ve alakayı da yansıttığını dile getirerek bundan da büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Alkan da elde edilen başarıların Üniversiteye, enstitülere olan güvenin ve verdikleri eğitimin bir kalite ölçüsü olduğunu, bu başarının gönüldaşlarla el birliği ile hep birlikte yapılan çalışmaların ürünü olduğunu belirterek “Biz iyiyiz diyerek iyi olma dönemi geride kaldı. Artık insanların iyi olduğunu kanıtlama zorunluluğu var ve enstitülerimiz bunu çok iyi şekilde kanıtlıyor” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim