İlk olarak AK Parti Çorum İl Başkanlığını ziyaret eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ile AK Parti Çorum İl Başkan Yardımcısı Eyüp Aslan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanlığına seçilen Rumi Bekiroğlu’na başarılar diledi.
Üniversitenin ilin tüm paydaşları ile farklı alanlarda çok sayıda işbirliği yaptığını belirten Alkan, yapılan yatırımlarda hükümetten de çok büyük destekler alındığını ve çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.
AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu da, istişareye açık bir siyaseti ve üniversiteleri çok önemsediklerini belirterek, ilin tüm paydaşlarıyla ortak istişarenin önemine vurgu yaptı. Bekiroğlu, Rektör Alkan’ın üniversite adına yaptığı çalışmalar ve bu çalışmaların getirdiği olumlu gelişmeleri yakinen takip ettiğin belirterek, yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu belirtti.
AK Parti’nin ardından Prof. Dr. Reha Metin Alkan Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) İl Temsilcisi Ahmet Saatci ve Eğitim-Bir Sen Çorum Şube Başkahı Tahir Eşkil’i ziyaret etti.
Toplumun gelişmesinde önemli bir role sahip olan sivil toplum kuruluşlarını, üniversitenin en önemli paydaşlarından biri olarak gördüklerini ifade eden Alkan, üniversitelerin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra yürüttüğü AR-GE çalışmaları ile sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve kamuyla çok daha yakın iş birliğine geçmesi gerektiğine dikkat çekti.
Çorum’a ve Çorumluya daha güzel ve faydalı hizmet vermenin derdinde olduklarını ifade eden Prof. Dr. Alkan “Çorum ile iç içe olmayı çok önemsiyoruz. Biz sadece bilim yapan, öğrenci yetiştiren kurum olmaktan ziyade tüm kamu ve özel sektörle, sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe olan bir kurum olmayı istiyoruz” dedi.




Editör: TE Bilisim