Alkan ziyaretinde, “4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu 7-9 Mayıs 2015 tarihleri arasında YDMKU ile Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecektir. Dünyanın pek çok ülkesinden, özellikle de Türk Dünyasından gelecek bilim insanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikte, ekonomi, ticaret, kalkınma, tarih, edebiyat, din bilimleri, kültür ve turizm konusunda yapılan çalışmalar başta olmak üzere, Türk Dünyası ile ilgili hemen her konuda yapılan çalışma, farklı disiplinlerdeki akademisyenler tarafından ele alınarak, tartışılacaktır. Desteklerinizle hazırladığımız bu programda sizi de aramızda görmek isteriz” dedi.
Uslu ise, “7 Mayıs 2015 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın katılımıyla Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama Araştırma Merkezi’nin (HÜBTUAM) ve yapımı tamamlanan Teknokent’in açılışını gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Uslu ayrıca, 4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumunun Türk topluluklarının siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlardaki sorunlarına çözüm önerileri sunulması adına önem taşıdığını ve siyasi çalışmalardan fırsat bulması halinde mutlaka katılacağını söyledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim