Üniversitenin sadece nicel olarak değil, nitel olarak da hızlı bir büyüme ve gelişme ivmesi içinde olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, geleceğe dönük istihdam garantili bölüm ve program açmaya gayret ettiklerini, öğrenci sayısı açısından 16 bine ulaşılırken nitel büyümeyle çeşitli sıralamalarda üniversitenin yükselişinin ve basamak artışının devam ettiğini dile getirdi.
Öğretim üyesi başına düşen yayın sayısının, dergilerin impact faktörlerinde yaşanan artışların ve birimlerin akademik faaliyetlerinin grafiklerle analiz edilmesinin önemine değinen Prof. Dr. Alkan, yüksek lisans, doktora, makale ve ulusal/uluslararası projelerde yaşanan artışların da önemli göstergeler olduğunu ifade etti.
Akademisyenlerin yurt dışı imkânlarından yararlanmalarını ve avantajlarını değerlendirmelerini isteyen Rektör Prof. Dr. Alkan, buna ek olarak üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değinerek “Çorum İçin Bir Projem Var” çalışması adına yapılan/yapılacak projelerin son derece önemli olduğunu vurguladı.
Üniversitenin öğretim elemanlarına daha iyi imkânlar sunmanın çabası ve gayretiyle Rektörlüğe gelen taleplerin azami ölçüde karşılanmaya çalışıldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, oluşan bu sinerji ve yapılan gayretli çalışmalarla Üniversitemizin hızla gelişimini sürdüreceğine inandığını belirtti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim