18 lise müdürünün katıldığı toplantıda, 25 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan üniversite ek yerleştirme sürecine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Alkan, Millî Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde hareket ederek birçok çalışmayı birlikte yürüttüklerini hatırlatarak, lise müdürleriyle başta ek yerleştirme dönemi olmak üzere pek çok farklı konuda operasyonel şekilde ortak çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversite’nin her geçen gün sıralamalarda yükselişine değinerek, “Üniversitemiz nitel ve nicel olarak her yıl gelişimini ve büyümesini büyük bir ivmeyle gerçekleştiriyor. Bilindiği üzere Üniversitemizin ‘Her Kente Bir Üniversite’ anlayışıyla 2006 yılında kurulan üniversiteler arasındaki yeri apaçık ortadır. Aynı zamanda yaklaşık 40 yıllık bir geçmişe sahip olan Üniversitemiz, eski ve köklü olmanın deneyimi ve yeni olmanın verdiği heyecanla muazzam işler yapmaktadır. Gerek ulusal, gerekse uluslararası sıralamalarda yükselişi devam etmektedir. Kısa bir süre önce GreenMetric 2016 Dünya Üniversiteleri Sıralaması sonuçlarına göre Üniversitemiz, Türkiye’den katılan devlet üniversiteleri arasında 3. olmuş ve Antarktika’da bilimsel araştırmalar yapmak üzere Türkiye’den belli sayıda bilim insanından oluşan ekibin içinde de yer almaya başarmıştır.” diye konuştu.

Üniversite seçiminde dikkat edilmesi gereken başlıca konulara da değinen Alkan, bir öğrenci için burs desteğinin çok önemli olduğunu ve Üniversite’nin bu yönde, son derece büyük desteği olduğunu kaydetti.

Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi’ndeki herhangi bir programa 1. sırada yerleşen öğrencilere 300 TL’ye kadar yarı zamanlı burs, yerleştiği programda ilk 10’a giren öğrencilere ise yemek bursu, yurt içi ve yurt dışı bilimsel etkinliklere katılım ve Teknokent’te şirket açma gibi desteklerinin olduğunu açıkladı.

Aynı zamanda bir öğrenci açısından yerleşeceği üniversitenin ulaşımının önemine de değinen Prof. Dr. Alkan; Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Samsun üzerinden Çorum’a ulaşmanın hem kara hem de hava yoluyla çok kolay olduğunu, bununla birlikte birçok ilin gidiş-gelişinde kullandığı bir kent olması dolayısıyla kısa mesafelerde farklı şehirler tanımayı da mümkün kıldığını söyledi.

2017-ÖSYS Ek Yerleştirmelerinde, öğrencilerin üniversite tercihlerinde istedikleri bölümlerde, iş ve staj imkânı olan bölüm ve üniversiteleri tercih etmelerini tavsiye eden Reha Metin Alkan, “Çorum’un eğitim ve bilim yuvası Hitit Üniversitesi’nde öğrencimiz olmak için ek kontenjanlar 5 Eylül 2017 tarihinde son bulacaktır. Sevgili öğrencilerimizi, Hitit Üniversitesi ailesinin bir üyesi olarak görmekten mutluluk duyacağımızı belirtir, başarılarının devamını dilerim.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim