İlk olarak Erzurum Teknik Üniversitesi Kampüsü’nü gezen Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Şahin eşlik etti.

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’ypı makamında da ziyaret eden Rektör Alkan çeşitli istişarelerde bulundu.

Daha sonra Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Reha Metin Alkan, ziyarette üniversitenin ikili ilişkilerini ele alınarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek üniversiteler arasında gerçekleştirilecek iş birliklerinin ülkemizin hedefleri ve çıkarları doğrultusunda yapılması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda üniversitelerin birlikte hareket etmelerinin önemine değinen Prof. Dr. Çomaklı, “Karşılıklı iş birliği ve projeler ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi gibi konular, kurumlarımızın gücüne güç katacaktır. Biz de bu doğrultuda gerçekleştirilecek çalışmalara her konuda destek vermeye hazırız” diye konuştu.

Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Atatürk Üniversitesi gibi kadim bir üniversitenin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirtti. Akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleri birlikte gerçekleştirmek için bu ziyaretin bir adım olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Atatürk Üniversitesi ile her türlü iş birliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim