Toplantıya Adli Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Gökmeşe, Polimer Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Satılmış Basan, İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dursun Ali Köse ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sinan Çalışkan ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cengiz Baykasoğlu ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak katıldı.

Son bir yılda dört disiplinlerarası yüksek lisans (tezli) programın açılmasından ve bunlara öğrenci alımının gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, tüm dünyada ve ülkede disiplinler arası araştırmaların son zamanlarda öne çıkmasında en önemli etkenlerden birinin karşı karşıya kalınan küresel ve yerel sorunların karmaşıklığı ile mevcut disiplinlerin bu sorunlara tek başlarına çözüm getirememesi olduğunu ifade etti. Sürdürülebilir bir gelişme ve kalkınma için bu sorunlara acilen çözüm getirilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Reha Metin Alkan, dünyanın karşı karşıya kaldığı sosyo-ekonomik, teknolojik ve politik karmaşık sorunların çözüm yolunun, klasik ve bölünmeci yaklaşımdan ziyade, sorunların farklı bir bilgi düzleminde ele alınmasından ve tanımlanmasından geçtiğini dile getirdi.

İlk olarak Çorum’da, ardından bölge ve ülkede, nihayetinde ise tüm insanlığa hizmet etmeyi gaye edinen Hitit Üniversitesi’nde, farklı birimlerden/branşlardan öğretim üyelerinin kısa sürede bir araya gelerek dört tane lisansüstü düzeyde program açarak böylesine ulvi bir gayeye yöneldiklerini anlatan Rektör Alkan, “Ben bu süreci, ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 vizyonları çerçevesinde çok önemsiyorum. Öğretim üyelerimizin bu birlikteliği bizim akademik gücümüze çok büyük bir güç ve ivme katacaktır” dedi.

Toplantı sonunda Rektör Alkan, gerek disiplinler arası programların açılmasında gerekse öğrenci alımı sürecinde ellerinden gelen tüm cabayı gösteren öğretim elemanlarına teşekkür ederek, bu ve benzeri çalışmaların sürdürülmesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendilerine tam desteği vereceğini belirtti. Toplantıya katılan öğretim üyeleri de Rektör Alkan’a kendilerine bugüne kadar verdikleri destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim