11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik verilen seminere Çorum Başöğretmen Anadolu Lisesi Müdür Vekili Recep Yücel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilere eğitim ve öğretimin insan hayatının şekillenmesinde en büyük paya sahip olduğunu vurgulayarak, günümüz bilgi ve teknoloji çağının hız ve rekabeti getirdiğini belirten Prof. Dr. Alkan, öncelikli amaçlarının; maddiyat değil, insanlara faydalı olmak olması gerektiğini ifade etti. Öğrencilere dürüst bir şekilde sevdikleri bir işi yapmaları tavsiyesinde bulunan Alkan, “İşiniz hobiniz olsun. Demem o ki faydalı işler yapın, faydalı eserler bırakın. Bakın Mimar Sinan’ın eserleri yıllar geçse de anılıyor. Adınız bıraktığınız iyi iş ve eserlerle anılsın. Hayat odağınız fayda olursa yapamayacağınız hiçbir şey olmaz” şeklinde konuştu.
Günümüz çağının dünyayı değiştirdiğini, bunun eğitime de yansıdığını kaydeden Rektör Alkan, X, Y kuşağına ek olarak bulunulan çağ itibarıyla Z kuşağındaki öğrencilerin yaklaşımlarının ve algılarının daha iyi anlaşılmasının büyük önem arz ettiğini dile getirdi.
Ülkede sağlanan pek çok imkânın olduğunu, nitelikli ve topluma yarar sağlayan çalışmalar yapmanın önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Alkan, “Önemli olan insanlığa hizmet edebilmek. Sizden isteğim; kendinize kalite ölçüsünde bir hedef koymak. Hiçbir zaman odağınızda maddiyat değil, insanlığa faydalı olmak olsun. İnsanın ayağına fırsat bir kez gelir. Önünüze gelen fırsatları iyi değerlendirin. Yaptığınız işleri de bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak yapın” dedi.
Program, Rektör Prof. Dr. Alkan’ın öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim