TOSYÖV tarafından, TİM, TOBB ve KOSGEB’in de desteğiyle düzenlenen 15. KOBİ Zirvesi’ne Hindistan, Rusya, Çin ve Meksika ticaret ataşeleri ile Türkiye ekonomisinin tepe yöneticileri katıldı. Zirvedeki ana konu başlıklarını, “alternatif dış pazarlar ve yeni fırsatlar”, “rekabetçi yerli üretim için savunma sanayi”, “rekabetçi yerli üretim için bilişim, AR-GE ve inovasyon” ve “rekabetçi yerli üretim için finansman ve destekler” oluşturdu.

Zirvede bir konuşma yapan Osman Samsunlu, kendi dinamikleriyle sanayileşme sürecini başlatan Çorum’un yeniden “Anadolu Kaplanı” kimliğini ortaya koyabilmesi için, dışa bağımlılıktan kurtulmaya yönelik yatırımlara sağlanan desteklerden azami derecede yararlandırılması gerektiğini belirterek, “Burada temsil edilen Çin, Rusya, Hindistan, Meksika gibi ülkelerle ekonomik ilişki fırsatlarının da değerlendirileceği ‘Rekabetçi Yerli Üretim’ konulu bir toplantının Çorum’da da düzenlenmesi, Çorum’un önüne yeni bir yol açacaktır” dedi.

Türkiye’nin orta gelir tuzağından kurtulmasında AR-GE ve dijital alanlarına yönelimin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Samsunlu, KOBİ’lerin proje bazında desteklenmesi yönünde alınan kararların isabetini de vurgulayarak, “Çorum’un sanayileşmesini sürdürebilmesi için, uluslararası alanda rekabet gücünü artırması, savunma sanayii gibi yeni sektörlere yönelmesi gerekiyor. Bunun için de kümeleşme zorunlu görünüyor.” ifadesini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim