Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı, Özer Tunca’nın yönettiği oyun 8 Şubat Cuma günü saat 20.00’de, 9 Şubat Cumartesi günü ise 14.00 ve 20.00 saatlerinde olmak üzere 3 kez sahnelenecek. Oyunun biletleri Devlet Tiyatro Salonu Gişesinde tam bilet 7,5 TL, öğrenci bileti ise 4,5 TL şeklinde satışa sunuldu.

2 perdelik, 2 saat 5 dakika süreli oyunun konusu şu şekilde: “Görevinden hiç taviz vermeyen, yasalara son derece bağlı, kanun makinesi, taş kalpli bir ağır ceza reisinin vicdan muhasebesinin anlatıldığı oyunda, idam mahkumu genç, Reis Bey’e şöyle haykırır: Reis Bey! Bu dünya dört köşe değildir. Mühürlü kalbinizin bir gün açılmasını dilerim! Beni asacaksınız! Fakat, ruhum sizi bu dünyada ve ötelerde adım adım takip edecek!

Oyunun Osman Nuri Ercan, Çetin Azer Aras, Zafer Güllü, Selma Bayraktargil, Şemsettin Zırhlı, Sedat Keçeci, Sevgi Tanrıverdi, Meliha Savaş, Savaş Tamer, Emirhan Dünya, Cihan Korkmaz, Mehmet Tahir Sertakan, Erdi Erciyas, Kadir Anıl Adıgüzel, Özlem Millici, Cem Haydar Bayrakçı, Damla Paksoy, Eda Ateş, Güven Türkmen, Kenan Yılmazer, Mithat Abacı, Burgaç Dövüşçü, Eser Anıl Eroğlu, Kaan Yalçın, Doruk Öztürk, Uğur Bakır, Gökhan Aksoy, Yunus Beydoğan, Müge Aras ve Yudum Eryat olmak üzere geniş bir oyuncu kadrosu bulunuyor.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim