İl Genel Meclisi’nin 2017 yılı ilk toplantısına İstanbul’da yaşanan saldırı olayı damgasını vurdu. Parti temsilcileri tarafından olayı kınayan açıklamalar yapılırken, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek ve Burçin Solmaz Polat ile İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim kaya arasında kutsaliyet tartışması yaşandı.

Yeni yıl kutlamasındaki amacın, yaşanan acıların yeni yılda yaşanmaması için güzel dileklerde bulunulması olduğunu anlatan Yıldız Bek, yaşanan terör olayının bu güzel temennileri insanların kursağında bıraktığını dile getirdi. Güzel dileklerin yerine gelebilmesi için yönetenlere büyük görevler düştüğünü anlatan Bek, hangi şartlar altında olursa olsun devletin asli görevinin vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak olduğunu vurguladı. Yaşanan her türlü olayın siyasi sorumluluğunun alınması gerektiğini söyleyen Bek, Türkiye’de yaşanan olaylarla ilgili kimsenin sorumluluğu üzerine almadığını vurguladı.

Bek, “Anayasa’nın temel ilkelerini anlatanlar, halkı teröre karşı birleşmeye çağıranlar gözaltına alınırken Rize’de Atatürk heykelini kaldıranlar, Nazilli’de sembolik Noel Baba kılığına girip başına silah dayayarak meydanlarda gösteri yapanlar, Milli Eğitim kanalıyla okullarda yılbaşı kutlanmasın diye genelge gönderenler, Cuma hutbelerinde yılbaşı günahı anlatılması, tarikat önderlerinin ayrıştırıcı ve kışkırtıcı açıklamalarına göz yumulmasına ülkede istenmeyen bu olaylara meydan vermiştir. Ülkeyi etnik ayrım ya da özel yaşam biçimleri üzerinden ayrıştırmak isteyen zihniyetlere devlet asla izin vermemeli ve gereğini yapmalıdır” dedi.

Yıldız Bek’in konuşmasına müdahale eden İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da tahrik ve ayrıştırmaya yapılan bu tür konuşmaların neden olduğunu ifade ederek konuşmanın sonlandırılmasını istedi. İnsanların kutsaliyetleri ile kimsenin oynamaya hakkının olmadığını belirten Kaya, açıklamalara tarikat ya da diyanet kavramlarının karıştırılmamasını istedi.

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz Polat da konuşmasında yapılan terör saldırılarını kınadıklarını anlatarak, devlet yetkililerinin kınama boyutunda kalmasını doğru bulmadığını vurguladı. Cuma hutbelerinde yılbaşı kutlanmasına yönelik kışkırtıcı yönde açıklamalar yapıldığını söyleyen Burçin Solmaz Polat’a da müdahale eden Halil İbrahim Kaya, Fransa’da da terör saldırılarının olduğunu buradaki olayların da tarikatlarla bağdaştırılmasını doğru bulmadığını söyledi. Dış mihrakların insanların moralini bozup parçalamak istediğini kaydeden Kaya, diyanetin hutbelerde dine uygun olmayan bir durumu ifade ettiğini bunun kışkırtma ile alakasının bulunmadığını belirtti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim