Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun eşi Fatma Kolcu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Türcay Aksoy, çeşitli okullarda görev yapan rehber öğretmenler ve davetliler katıldı.    
Tanıtımda Kurum Psikoloğu Semanur Pehlivan, Çorum’da uygulanan akraba-yakın çevre ve süreli koruyucu aile hizmet modelleri ile kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim projesi hakkında sunum yaptı.

Programın soru cevap bölümünde Aile ve Sosyal  Politikalar İl Müdürlüğü’nde Sosyal Çalışmacı olarak görev yapan Bayram Tunç ve Sosyolog olarak görev yapan Ebru Özden sorulan soruları cevapladı. Çorum’da 53 koruyucu aile yanında 66 çocuğun koruyucu aile hizmetinden yararlandığı ve kuruluşlarda bulunan diğer çocukların da koruyucu ailelerine kavuşturulmalarının hedeflendiğinin belirtildiği toplantıda, İŞKUR, Halk Eğitim Merkezleri ve Kadın Kültür Merkezleri’nde kadınların beceri kazanmalarına ve istihdamına yönelik yaklaşık 40 farklı alanda kurslar açıldığı, kurum aracılığı ile bu kurslara katılım sağlanabileceği ifade edildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim