Alkan, “Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü, 15 Ekim, görme engellilerin sosyal hayatta varlık göstermelerini kolaylaştırmak amacıyla açık alanlarda karşılaştıkları güvenlik sorunlarına dikkat çekmek amacındadır.” dedi.

“Beyaz baston kabul görme çağrısıdır”
Beyaz Bastonun, görme engellilerin günlük hayattaki varlıklarının kabul görmesi çağrısı olduğunu dile getiren Rektör Alkan, kazalar sonucu başka engellere de maruz kalmamaları için bir simge olduğunu belirtti. Görme engellilerin, bu bastonla yaya olarak güvenli şeklide dolaşmaya olanak bulduklarını söyleyen Alkan, “ Bu baston, engelli kişiler için bağımsızlık ve hareketlilik sağlamak, görme duyusu olmadan açık mekânları tanımaktır.” dedi.

“Engelli Dostu Kent” talebi
Beyaz Bastonun, “Engelli Dostu Kent” talebi olduğunu belirten Alkan, Böyle bir kentin sadece yerel yönetimlerce değil, birlikte yaşama hakkındaki tutumlarla inşa edilebileceğini belirtti ve Beyaz Baston’un kent sakinlerinden destek istediğini dile getirdi.
15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü’nün, yaşamı hep birlikte paylaşmayı idrak etmemiz gereken bir gün olduğunu söyleyen Rektör Alkan, “Bu konuda Üniversitemiz de, görme engelli bireylerin güvenli bir hayat sürmelerinde ve toplumun tutumlarını geliştirmesinde aranan bilgi kaynaklarını sunmaya devam edecektir.” dedi.
Editör: TE Bilisim