Çorum teşkilatında kan değişimiyle birlikte gözle görülür bir hareketlenme yaşandığını kaydeden Ceylan, bu hareketliliği İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’a borçlu olduklarını ifade ederek Karadağ’a teşekkür etti. Bu hareketliliğin referanduma da yansımasının olumlu olacağına inandığını söyleyen Ceylan, “Çorum olarak Referandumda yüzde 70’ten az bir oy almamamız gerekiyor. Referandum günü teşkilatlarımızın bu yoğun çalışmalarının meyvesini toplayacağız. Başarılı bir referandum geçireceğimize inanıyorum” dedi. 

“CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ YERLİ VE MİLLİ BİR SİSTEMDİR”

Kısa bir ara verilen Anayasa Komisyonu çalışmalarının yeniden başladığını hatırlatan Ceylan, birilerinin bu çalışmaları sabote etmeye çalıştığını kaydetti. Ceylan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yeni sistemimizin adı Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Bu sistem yerli ve milli bir sistemdir. Türk tipi bir yönetim sistemidir. Kesinlikle birilerinin çarpıttığı gibi bu anayasa değişikliği bir rejim değişikliği değildir. Bu değişiklik yürütmedeki sistemin değişikliğidir. Birileri bunu çarpıtmaya çalışıyor.

Biz koalisyonlar olmasın diye, ekonomik sıkıntılar yeniden yaşanmasın diye bu sistemi getiriyoruz. Bu sistem geleceğimizi teminat altına alacak bir sistemdir. Önümüzdeki referandumda Türkiye’nin geleceğini oylayacağız. Bizden sonraki nesiller 2053’lere, 2071’lere emin adımlarla ilerleyecekse, bu ülkede bir daha koalisyonlar dönemi olmaması gerekiyor. Bu ülkede bir daha Cumhurbaşkanıyla Başbakanın ayrı düşündüğü bir sistem olmaması gerekiyor. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin başında Cumhurbaşkanı olarak yürütmenin başında devam etsin mi sorusuna cevap vereceğiz referandumda.

Sahaya hep beraber çıkacağız. Çorum’da teşkilatlarda iyi bir yapı oluşturduk. Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Merkez İlçe Başkanlığı yapılanmalarını tamamlıyorlar. Referandumda teşkilatlarımız büyük bir sınav verecek. Yapılan yenilikler referandumda kendini gösterecektir.

“TEŞKİLATÇILIK EMEK İSTEYEN BİR İŞTİR”

Teşkilatçılık emek isteyen, çok çalışma isteyen bir iştir. Bütün teşkilat mensuplarımızı kutluyorum. Özellikle kadınlarımız, evlerini, çocuklarını bırakıp davamız için çalışıyor, etkinliklere katılıyorlar. Çorum teşkilatının en büyük şansı tecrübeli kademe başkanları olması. Tecrübeli bir İl Başkanımız, tecrübeli bir Merkez İlçe Başkanımız var. Bu bizim için şanstır. Onların tecrübeleriyle teşkilatlarımızın daha ilerilere gideceğine inanıyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim