Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir sistem değişikliği kararı ile Cumhurbaşkanlığı modelinin halkın oyuna sunulacağını belirten İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Abdullah Meteoğlu, tek devlet. Tek millet, tek bayrak için meclis olarak evet dediklerini söyledi. Meteoğlu, “Halka sunulan hizmetin aksamaması için hayırlı karar çıkar inşallah” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise konuşmasında yeni bir süreç yaşandığını anlatarak, Türk İslam coğrafyasında çağ açıp çağ kapayan bir neslin evlatları olarak 9 Nisan tarihinde de yeni bir çağı açacaklarını vurguladı.

Referandumun ardından ülkenin koalisyondan ilelebet kurtulacağını vurgulayan Kaya, milliyetçi, muhafazakar insanların yönetiminde dünyada söz sahibi bir Türkiye olacağını söyledi.

Referandumun büyük ihtimalle 9 Nisan tarihinde gerçekleştirileceğini ve bunun bir dönüm noktası olacağını belirten Kaya, referandum sürecinin iyi değerlendirilmesi ve tüm üyelerin kendi hesabına 24 saat çalışması gerektiğini anlattı. Kaya, “Köylünün vatandaşın ayağına gitmek zorundayız. Ortada güzel bir tablo var. Meclis olarak güzel çalışırsak demokratik bir sürece geçilmesine de katkı sağlarız. Bu konuda ilçe başkanlarına büyük görevler düşüyor. Köyleri tek tek ziyaret ederek sorunlarının çözümünü sağlayacağız” dedi.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar da konuşmasında Çorum nüfusunun 280 bine yaklaştığını belirterek yoğun bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Köylerin tarandığını ve aydı 2400 toplantı yapıldığını belirten Akar, “Arkadaşlarımız yılmadan, usanmadan çalışmalarını sürdürüyor. Referandumda güçlü bir şekilde evet diyeceğiz” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim