Düzenlediği basın toplantısında konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Cıdık, 6 ay içinde çıkarılması gereken uyum yasalarının hala TBMM’ye sunulmadığını referanduma saygı gösterilmesini bekleyen iktidarın önce anayasaya saygı göstermesi gerektiğini anlattı.

Saadet Partisi olarak ‘uyum yasaları’ üzerinde hassasiyetle durduklarını belirten Cıdık, “ Bu yasalar yapılırken; Kendi bekamızı değil, Türkiye’nin bekasını gözetmeliyiz. Siyasi hesap yaparak değil, milletin talep ve beklentileri dikkate alınarak bu yasalar çıkarılmalıdır. Umarız iktidar uyum yasalarını da KHK ile çıkarmaz. Bu kendi kendine yaptığı en büyük kötülük olur. Böyle bir durumun söz konusu edilmesi demokrasiye en büyük darbe olur. Bu arkadaşlar milli şefliği eleştirirken öbür taraftan kendileri milli şefliğe soyunuyorlar” dedi.

DEMOKRATİK HAK ÜCRETE TABİ TUTULAMAZ

Hiçbir şekilde aday gösterme hakkının bir ücrete tabi tutulamayacağını söyleyen Cıdık. “ Hiçbir seçim kurulunda ‘şuraya 10 TL koy sonra oyunu kullan’ denilemez. Korkunun ecele faydası yok. Adaylar çıkar ve adil bir şekilde de yarışırlar, neticesinde de millet ne takdir ederse herkes ona uyar” şeklinde konuştu.

HANGİ ENGEL KONULURSA KONULSUN ADAY ÇIKARACAĞIZ

Saadet Partisi olarak 5 genel seçim, 3 yerel seçime girdiklerini anlatan Cıdık, “Gazze, Arakan, Kudüs için milyonluk mitingler yaptık. Bütün bunları da hazine yardımlarıyla, devletin kaynaklarıyla yapmadık. Milletimizin fedakârlıkları ve Saadet Partililerin dişinden tırnağından aktardıklarıyla yaptık. Saadet Partisi hangi zorluk çıkarsa çıksın, hangi engel konulursa konulsun mutlaka bir aday gösterecek demokratik hakkını kullanacaktır. Sırf aday çıkarmak için değil seçimleri kazanmak için çıkaracaktır. Bunun da bilinmesinde fayda var” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim