Çorum Milletvekili Ceylan, esnafla hem sohbet etmek, hem onların derdini dinlemek, hem de referandum sırasında neden "Evet" oyu kullanılması gerektiği konusunda bilgilendirme yapmak amacıyla marangozcu - keresteci esnafını ziyaret etti. Milletvekili Ceylan'a ziyaretinde Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç ile ÇESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Marangozcular Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ da eşlik etti.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, anayasa değişikliği paketini içeren referandum konusunda esnafı bilgilendirerek, referandumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümetin ya da AK Parti'nin meselesi olmadığını, bunun bir ülke meselesi olduğunu, anayasa değişikliğinin Türkiye'nin her açıdan önünü açacağını ve Türkiye'nin hedeflerine koşar adım ilerleyeceğini ifade etti.

Ceylan, vatandaşların huzur içinde oy kullanması ve referandumun sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerinin altını çizdi.

Ceylan, “Bizim iki kırmızı çizgimiz var. Bizim cumhuriyetle sıkıntımız yok. Kimin cumhuriyetle sıkıntısı varsa karşısında bizi bulur. İkinci kırmızı çizgimiz de ilk 4 madde değiştirilemez değiştirmeye kalkana da karşı çıkarız" dedi.

Ceylan, "41 yılda 36 hükümet değişmiş. İnşallah Allah'ın izniyle bu süreci atlatacağız. Eski zamanlardaki hükümetler ile cumhurbaşkanı arasında çekişmeler oldu. Aynı görüşten olmalarına rağmen biri gaza bastı biri frene bastı. Biz arabayı tek kişi kullansın diyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan ve dostluğun, kardeşliğin pekiştirilmesi çağrısında bulunan Ceylan, "Bütün herkesin derdi çözülür. AK Parti söz verdiyse yapar. Devlette devam esastır. Ama bir nefes alıp da içeriye dönemedik ki. Önemli olan bu ülkenin bekası. Öncelikle terörü ülke gündeminden çıkarmalıyız. Söz verdiysek yaparız. Biz sorumluluğumuzun, görevimizin bilincindeyiz. Biz de sizlere güveniyoruz. Önümüzdeki süreçte Türkiye şu zorlu süreci atlatsın bütün sorunlara çözüm bulacağız. Ama öncelikle bu süreci atlatmamız gerekiyor. Çözülemeyecek hiçbir sorun, gelmeyecek hiçbir hizmet yok. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz bozulmasın” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim