Gür, 1 Mayıs Salı günü yapılacak olan ÇESOB Olağan Genel Kurulu öncesi Sungurlu, Dodurga, Bayat, Ortaköy, İskilip, Kargı, Osmancık, Mecitözü ve Oğuzlar’da faaliyet gösteren esnaf odalarını ziyaret ederek, destek istedi.

Gittiği tüm ilçe odalarında sıcak ilgi ve samimi bir şekilde karşılanan Recep Gür ve ekibi, göreve geldikleri takdirde yapılması gerekenleri oda başkanları ile istişare etti, istek ve taleplerini yerinde dinledi.

Ziyaretlerde ilçe oda başkanları ve oda yöneticileri yoğun olarak seçimden seçime hatırlandıklarını sitem ederlerken, bundan sonraki süreçte bunun böyle olmaması gerektiğini dile getirdiler.

ÇESOB Başkan Adayı Recep Gür de, kendisine destek veren vermeyen tüm oda başkanlarına ve oda yöneticilerine teşekkür ederek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Bir ve beraber olunduğu sürece üstesinden gelinemeyecek sorunun olmayacağını vurgulayan Gür, öncelikle ilk amacının ismi ‘Birlik’ olan Çorum’un en büyük sivil toplum kuruluşu ÇESOB’a bağlı tüm esnaf odalarında birlik ve beraberliği sağlamak olacağını kaydetti.

Çorumlu esnaf ve sanatkârlar için yapılması gereken çok şey olduğunu düşündüklerini belirten Gür, “Sonuçta bu bir hizmet yarışıdır. Biz bütün esnaf odası başkanlarını çok seviyoruz. Aralarından hiçbirini diğerinden ayırma gibi lüksümüz olamaz. Esnaf odası başkanları yeri geliyor bazen cebinden para harcayarak odasını ayakta tutmaya çalışıyor. Esnafın alın teri bizim için kutsaldır. Bu kutsal emanete sahip çıkmak da boynumuzun borcudur.

Bu bir seçimdir, kazanır ya da kaybederiz. Seçilen başkan, bizim başkanımızdır. Bizim gayemiz, esnaflar için daha güzel, daha fazla iş yapabilmek ve sorunlarına çözüm bulmaktır. Ve ‘biz bunu yapabiliriz’ diyerek bu kutsal yolculuğa çıktık. Önemli olan esnaflar için hizmet etmek ve toplumun önemli bir yapı taşı olan esnaf ve sanatkârları ayakta tutabilmektir. Bizim kimseyle husumetimiz yok ve olmaz da. Bu yola çıkarken iyi niyetle yola çıktık. Nasiptir bu işler. Allah nasip ederse bize verilir bu görev” diye konuştu.

Recep Gür, ayrıca kendilerine yakın ilgi gösteren tüm oda başkanlarına ayrı ayrı teşekkür ederken, 1 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek olan ÇESOB Olağan Genel Kurulu’nun tüm esnaf camiasına hayırlar getirmesini temenni etti. Rakibi Yalçın Kılıç’a da başarılar diledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim