Üniversite eğitimini almak için onlarca üniversite arasından Çorum Hitit Üniversite’ni seçen tüm öğrencilerin değerli olduğunu aktaran Gür, Çorumlular olarak öğrencilere en güzel misafirperverliğimizi göstermemiz gerektiğini kaydetti.
Üniversite öğrencilerinin Çorum’un sosyal hayatına değer kattığı gibi ekonomik anlamda da getirisi olduğunu dile getiren Gür, “Öğrenciye ev yok anlayışına kesinlikle katılmıyoruz. Öğrencilerin başımızın üzerinde her zaman yeri vardır. Buradan ev sahiplerine sesleniyorum. Hiçbir ev sahibi bu sorumluluktan kaçamaz. Bizler çocuklarımızı diğer şehirlere okumaları için gönderdiğimizde aynı sorunlarla kendi çocuklarımızda karşılaşabilir. Bu yüzden tüm Çorumlu ev sahiplerinden Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak anlayış bekliyoruz” dedi.
Öğrencilerin aynı zamanda bir şehrin gönüllü turizm elçileri de olduğunu belirten ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, öğrencilerin memleketlerine gittikleri zaman kentimizi anlatacaklarını, bu yüzden öğrencileri en güzel şekilde ağırlamamız gerektiğini sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim