Mevcut Başkan Recep Gür ile Hitit Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Yorgancılar, Çeyizlik Eşya, Perde İmal ve Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Çerikci’nin yarıştığı seçimde ipi göğüsleyen taraf Recep Gür ve ekibi oldu. 

Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin olağan genel kurulunda ilk olarak divan heyeti seçildi. Divanda TESK Genel Başkanvekili Burhan Aksak ile birlikte Duran Ongu, İsmail Kozan, Necati Şimşek ve Alaattin Yalçın görev aldı. Divana tutanakların imzalama yetkisinin verilmesinin ardından ise saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.


Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu faaliyet raporları okunarak müzakere edilen kongrede gelir, gider, bilançolar ayrı ayrı okunarak kabul edildi. Yönetim Kurulu ve denetim kurulunun ayrı ayrı ibra edilmesi ile devam eden kongrede yeni dönem çalışma programı, tahmini bütçe, Yönetim Kurulu aylık ücretleri, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri de belirlenerek kabul edildi.
Kongrede dilek ve temenniler bölümünde ise başkan adayları konuşmalarını yaptı. Gerek Erdoğan Çerikçi, gerekse Recep Gür konuşmalarında birlik beraberlik mesajları verdi.
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Buna göre Recep Gür, 182 oy alarak yeniden başkan seçildi. Erdoğan Çerikçi’nin 108 oyda kaldığı kongrede 2 oy ise geçersiz sayıldı. 
Recep Gür başkanlığındaki ÇESOB Yönetim Kurulu Erdal Kolaylı, Abdurrahman Uysal, İsmail Ataç, Lütfi Barut, Fevzi Bilgin ve Mehmet Gayretli’den oluştu. 
Denetim Kurulu ise Özkan Şanal, Mutlu Karslı ve Halil Piroğlu’dan, Disiplin Kurulu ise Selami Koçyiğit, Osman Aşutoğlu ve Nihat Kabakçı’dan oluştu.  

(Taner ŞİMŞEK)
 

Editör: TE Bilisim