Devlet Tiyatro Salonu’nda önceki akşam gerçekleştirilen anma programına Vali Mustafa Çiftçi, 19. Dönem Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Yardımcısı Yusuf Ahlatcı, CHP eski İl Başkanı ve Çorum Belediye Başkan Aday Adayı Osman Samsunlu ve Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Hacı Hafız Recep Camcı’nın talebelerinden İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli’nin sunuculuğunu üstlendiği programda ilk olarak TRT Diyanet tarafından çekilen ve Camcı’nın konuk olduğu programın sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İmam Hatibi Halil Necipoğlu, Sebahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ender Doğan, Üsküdar Valideyi Cedid İmam Hatibi Kerim Öztürk, Fatih Yavuz Sultan Selim Camii İmam Hatibi Aziz Hardal, Çorum Ulucamii Müezzini Hasan Çakmak ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Fazlı Arslan ve hemşehrimiz Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli tarafından, aralarında Recep Camcı’nın bestelediği eserlerin de bulunduğu birbirinden güzel ilahiler seslendirildi.

Programda sazende olarak ise Doç. Dr. Muharrem Hafız (Kanun), İstanbul Kent Orkestrası Aranjörü Fatih Yavuz (Gitar), İstanbul Üniversitesi Doktora Öğrencisi Emre Işık (Ud), Medeniyet Üniversitesi Arş. Gör. Semih Özdemir (Keman), İstanbul Kent Orkestrası Şefi Gökhan Karcebaş (Çello), İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlileri Talha Günaydın (Ritim Saz), Muhammed Eren Köksal (Ney) ve Tayyip Durceylan (Ney) yer aldı.

Katılımcıların büyük bir ilgiyle takip ettiği anma programında, özellikle Türk Tasavvuf Mûsıkîsi Sanatçısı Ender Doğan ile televizyon ekranlarındaki Ramazan programlarıyla geniş kitlelerce tanınan Halil Necipoğlu yoğun alkış aldı.

Hafız Recep Camcı’yı Anma Programı; Vali Mustafa Çiftçi ve geceye katkı sağlayan Adnan Türkoğlu, Osman Samsunlu, Ahmet Ahlatcı ve Yusuf Ahlatcı tarafından ses ve saz sanatçılarına plâket verilmesiyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim