Çorum’un tanınmış hafızlarından emekli din görevlisi Recep Camcı’nın hayatı belgesel film oluyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan emekli olmuş din görevlilerinin hayat hikâyesini ekranlara taşıyan TRT Diyanet TV, emekli din görevlisi Recep Camcı’nın yaşamını kayıt altına aldı.
Diyanet TV'nin yeni projesi "Bir Asır Bir Çınar" isimli programın ekibi, çekimler için önceki gün Çorum’a geldi.
Görüntü Yönetmeni Atilla Murat Bozkurt, Koordinatör Lütfullah Kılıç ve Ses Sorumlusu Haluk Emre’nin görev aldığı ekip; Camcı’nın evine konuk olarak aile bireyleri ile görüştü. Burada eşi ve gelini ile birlikte kamera karşısına geçen Camcı, anılarını paylaştı.
Belgesel çekimi dün de Ulucami ve Şehir Pastanesi’nde devam etti. Recep Camcı; oğlu Vahap Camcı ve torunu Ahmet Rıdvan Camcı ile birlikte kamera karşısına geçerek hoş sohbette bulundu. Yarım saat yayınlanacak program için 2 günde 20 saate yakın görüntü kaydedildi.
Daha önce Kocaeli, Sakarya, Bolu, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Amasya’da çekimler yaptıklarını belirten Koordinatör Lütfullah Kılıç, Çorum’daki çekimlerin tamamlanmasının ardından İskilip’e geçeceklerini ve orada da çekimler yapacaklarını söyledi.
"Bir Asır Bir Çınar" isimli programın Eylül-Ekim aylarında başlayacağını ifade eden Kılıç, Recep Camcı’nın hayatının anlatılacağı belgesel filmin, montaj işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni yayın dönemde ekranlara geleceğini belirtti.



(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim