Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın başkanlığında düzenlenen toplantıda söz alan CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, hem eleştirdi, hem de Çorum için yapılacak güzel çalışmalarda belediyeyi destekleyeceklerini söyledi.

BU ATAMA SİYASİ AHLAKA UYGUN MUDUR?

Belediye Özel Kelam Müdürlüğü’ne Fatih Özüyağlı'nın getirilmesini eleştiren Yılmaz, “Yaptığınız ilk icraat partinizden ve ekibinizden seçilmiş olan belediye meclis üyesi Sayın Kenan Özüyağlı'nın oğlu Sayın Fatih Özüyağlı'yı özel kaleminiz olarak atadınız. Her ne kadar kanuna uygun olsa da bu atama siyasi ahlaka uygun mudur?” sorusunu yöneltti.

89 BİN OY ALAN DİĞER PARTİLERİ DÜŞMAN İLAN ETTİNİZ

Aşgın’ın devir teslim töreninde “Bu seçimler sanki Çanakkale Meydan Muharebesi gibiydi. Bir an uyusak düşman kazanacak” diyerek AK Parti seçmeni dışında kalan yaklaşık 89 bin oy alan diğer partileri düşman ilan ettiğini belirten Yılmaz, “Takdir edersiniz ki AKP dışında geriye kalan seçmen sayısı 1,5 katı seçmene düşman diyerek ötekileştirmiş ve bir belediye başkanı olarak nefret dilini kullandınız.

CHP, MHP, İYİ, Saadet partisi yada diğer partilerden birisi bu seçimi kazanmış olsa düşman mı kazanmış olacaktı? Sayın Başkan Çanakkale de şehit olan tüm dedelerimizin aziz hatırasını siyasete alet ederek AKP'ye oy vermeyen ve dedeleri Çanakkale’de şehit olan Çorum halkına hakaret ettiniz.

Sayın Başkan biz Çorum halkıyız. Bizim düşmanımız belli. Bizim düşmanımız Çorum Halkının parasını çar-çur edenler, kendi menfaatine kullananlar, pervasızca har vurup harman savuranlar, eş-dost akrabaya peşkeş çekenler, ballı ihaleler verenler, kamunun parasıyla zevki sefa sürenlerdir” dedi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim