Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak rutin olarak yaptıkları gıda denetimlerini, gıda satış ve tüketimin yoğun olduğu Ramazan ayında daha da önem vererek, tüm gayret ve imkânlarla gerçekleştirdiklerini belirten Ermiş, il ve ilçelerde başta un ve unlu mamuller, fırın pastane gibi gıda işletmeleri olmak üzere, üretim, satış, toplu tüketim alanlarında Gıda Kontrol Görevlileri tarafından etkin bir şekilde denetim yapıldığını kaydetti.
Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenilirliği” anlayışı ile hayvan sağlığı ve refahı, bitki sağlığı ve çevrenin korunmasını dikkate alarak insan sağlığı ve tüketici menfaatlerinin en üst seviyede korunmasını temin etmek gibi önemli bir sorumluluğu tüm gayret ve imkanlarla yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Ermiş, Ramazan ayı boyunca 282 gıda işletmesinde denetim yapıldığını ve mevzuata aykırı davranan gıda işletmelerine İdari Yaptırım Kararı uygulandığını ifade etti.
“En iyi Gıda denetçisi tüketicinin kendisidir” diyen İl Müdürü E. Elfaz Ermiş, Vatandaşların gıda ürünlerini satın alırken dikkatli davranmalarını istedi. Gıda ile ilgili her türlü şikayet ve taleplerin “ALO GIDA 174” hattına bildirilebileceğini vurgulayan Ermiş, “Alo Gıda 174 hattına yapılan şikayet ve bildirimlerin tamamı anında değerlendirmeye alınmakta ve sonuçları internetten takip edilebilmektedir” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim