Geçtiğimiz yıllarda Ticaret Sanayi Odası Fuar Alanında gerçekleştirilen etkinlikler bu yıl Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Belediye’nin düzenlediği Ramazan etkinliklerinin ilki 18 Mayıs’ta Hasan Çakmak konseriyle başlayacak. Yapılacak olan etkinlikler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, etkinliklere Çorum halkını davet etti.

Çeşitli etkinliklerle Ramazan ayını, Ramazanın ruhuna uygun bir şekilde ifa edeceklerini belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, “Çorum Belediyesi tarafından kurulacak olan iftar çadırında ihtiyaç sahiplerimize 30 gün boyunca iftarlar verilecek. Bu iftarların yanı sıra mahalle iftarları, çocuk iftarı ve ilahi konserleri ve şiir dinletisi düzenleyeceğiz. Ramazanın 3. günü akşamı teravih namazı öncesi ve sonrasında Hürriyet Meydanı’nda Hacivat-Karagöz, meddah ve orta oyunu, tasavvuf musikisi, semazen gösterisi, balon şov, yüz boyama gibi çocuklar için eğlenceler düzenleyeceğiz. Ramazan etkinliği için meydana gelen vatandaşlarımıza Osmanlı şerbeti, Osmanlı macunu, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunacağız. Bu zamanda 4 konserimiz olacak. 18 Mayıs akşamı Hasan Çakmak, 25 Mayıs akşamı Ubeydullah Sezikli, 1 Haziran akşamı Niyazi Gedik Şiir Dinletisi, 8 Haziran akşamı ise Mustafa Demirci halkımıza konser verecek” dedi.

Düzenlenecek olan mahalle iftarlarında vatandaşlarla bir araya gelineceğini belirten Gül, “Yine belediyemizin geleneksel hale getirdiği mahalle iftarlarında da vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. İlk mahalle iftarımızı 19 Mayıs Cumartesi akşamı Buharaevler Mahallesi’nde vereceğiz. 23 Mayıs’ta Gülabibey Mahallesi’nde, 29 Mayıs’ta Mimar Sinan Mahallesi’nde, 4 Haziran’da Akkent TOKİ’de, 11 Haziran’da Ulukavak Mahallesi’nde vatandaşlarımızla bir araya gelerek iftar yapacağız. Bunun yanı sıra yine belirleyeceğimiz bir tarihte çocuk iftarı yaparak çocuklarımızla bir araya geleceğiz” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim