Kirazlı Metro İstasyonu’nun yanında oluşturulan stantlarda Çorum’un tanıtımını 7 yıldan bu yana üstlenen KARDER, Ramazan ayı boyunca Çorum’un yöresel ürünlerini yurttaşlarla buluşturdu.
Sungurlu Arifegazili Dernek Başkanı Sururi Onan’ın verdiği bilgiye göre 12 numaralı standı alan KARDER’in Çorum standında başta leblebi olmak üzere; Kargı bezi, Osmancık ve Kargı pirinci, İskilip dolması, mantı, tarhana ve bamya gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra çeşitli afiş, broşür, CD ve hediyelik eşyalarla Çorum’un tanıtımı yapıldı.
Arifegazili Dernek Başkanı Sururi Onan stantların saat 16:00’dan itibaren sahura kadar açık kaldığını belirterek, ayrıca her Cumartesi ve Pazar günü iftar yemeği verildiğini hatırlattı.
Sururi Onan, Çorumlular’a gösterdiği yakın ilgi ve sağladığı imkânlar nedeniyle Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’ya teşekkür etti.
Öte yandan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı tarafından, Ramazan etkinliklerinde standı bulunan derneklere birer teşekkür plâketi verildi. Çorumlular adına KARDER Başkanı Mehmet Yurt, Başkan Yardımcı Resul Ilgaz ve stant sorumlusu İdris Büyükçorak plâket alırken, Başkan Çağrıcı’ya da Çorum leblebisi ve Kargı pirinci hediye edildi.
KARDER yöneticileri ayrıca Kanal 7 televizyonundaki sahur programıyla tanınan Ömer Döngeloğlu ve Dursun Ali Erzincanlı ile tüm televizyon yapım ekibine Çorum leblebisi ikram ettiler.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim