Bu kutlu ayın İslam dünyasındaki zulümlerin bitmesine, hakkın hakim kılınmasına, zulmün ve sömürünün sona ermesine vesile olmasını temenni ettiğini belirten Ahmet Saatcı, “Ramazan ayını diğer aylardan ayıran özelliklerinin başında rahmet, merhamet, bereket ve günahların affına vesile olması gelmektedir. Ramazan ayı, ferdi hayatta dindarlığın, sosyal hayatta dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşanmasına ve Müslümanlar olarak arınma ve yenilenme bilincinin tazelenmesine vesile olur. Ramazan ayını diğer aylardan ayıran en önemli özelliği oruç ayı olmasıdır” dedi.

Zira oruç ibadetinin insanlığa sabr-ı cemili öğütleyen, insanlığı teskin eden, kendisiyle hemhal olanları da ihya ederek bir süreliğine hayatın vahşi tüketim kültüründen uzak tutan mühim bir ibadet olduğunu anlatan Saatcı, “Üstelik Ramazan ayı, sadece oruç ibadetiyle sınırlı kalmayıp, nafile ibadetleriyle de paylaşmayı, yardımlaşmayı, muhabbeti, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, Ramazan'ın hakkını vermek üzere herkese öğütler. Zira Ramazan atmosferi insanların nefislerini dizginleyerek, yumuşamasına ve ahlaki değerler çerçevesinde davranılmasına imkân sağlar” diye konuştu.

Ahmet Saatcı, bu dileklerle Memur-Sen Çorum ailesi olarak tüm milletin ve İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutlayarak bu mübarek ayın insanlığa barış, sevgi ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz etti.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim