İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Diyetisyen Elif Kayalı Karakuş tarafından verilen eğitime çok sayıda kurum personeli katıldı.

Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için sahur öğününü atlamamak gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Elif Kayalı Karakuş, sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta ve tam tahıllı ekmekler gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmasının önemine dikkat çekti.

Sıvı ihtiyacını karşılamak için iftar ve sahur arasında 2 lt. sıvı alınması gerektiğini belirten Karakuş, ana yemek olarak etli, tavuklu veya hindi etli sebze yemekleri, bol koyu yeşilli salatalar ve makarna ile bulgur gibi tahılların tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Diyetisyen Elif Kayalı Karakuş ayrıca sindirim sistemi rahatsızlıklarının önlenmesi açısından yemeklerde lif oranı yüksek yiyecekler (kuru baklagiller, kepekli tahıllar, sebzeler) ve ara öğünlerde de taze ve kuru meyveler, hoşaf ve kompostolar, ceviz, fındık ve badem gibi kuru yemişlerin tüketilmesini tavsiye etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim