Ramazan ayında yapılacak olan faaliyetler nedeniyle makamında bir basın toplantısı düzenleyen Külcü, ay boyunca üniversiteli öğrenciler, çocuklar, yaşlılar, STK temsilcileri ve şehit ve gazi aileleri ile iftarda bir araya geleceklerini dile getirdi.

Ramazan’ın farklı bir havası ve ikliminin bulunduğunu kaydeden Külcü, “Bu ayda duygular farklılaşır, insanların kalbinde yumuşama olur. İnsanların duygu dünyasında farklı bir değişim yaşanır” dedi.

Ramazan ayında Belediye’nin faaliyetlerinin de farklılaştığını kaydeden Külcü, şunları söyledi:

“Biz de belediye olarak Ramazan’ın ruhuna uygun bir şekilde davranmaya gayret ediyoruz.

Çorum’da birinci günden son güne kadar dolu dolu Ramazan yaşanacak.

Bu sene de mahallelerimizde iftar programları gerçekleştireceğiz. Her yıl ortalama 25 civarında hemşehrimizle bu iftarlarda buluşuyoruz. Bu sene de Gülabibey, Mimar Sinan, Akkent, Ulukavak ve Buharaevler mahallelerinde iftar programımız olacak. Bu iftarlara diğer mahallelerden de katılım oluyor. Bunlar iftar sofrasından ziyade gönül sofralarıdır.

Biz bu programları hava durumunu takip ederek yapıyoruz. Artık yağmurlu günlerin yaşandığı Ramazanları idrak ediyoruz. Geçen sene Ulukavak Mahallesi iftarını bir saat kala yağmur nedeniyle iptal etmiştik. Bu sene de aynı durumla karşılaşma olasılığımız var.

Yine Belediyemiz tarafından organize edilen Ramazan çadırında her gün bini aşkın yurttaşımız iftar yapıyor. Bunun dışında özel olarak yaptığımız iftarlar da var. Bu sene Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan kız ve erkek öğrencilerle ayrı ayrı iftarda bir araya geleceğiz. Yine yaşlılarımızla ve çocuklarımızla bir araya geleceğimiz iftar programlarımız olacak. Bunların dışında STK’larla bir iftarımız olacak. Ramazan’ın en az 20 akşamını hemşehrilerimizle iftar yaparak değerlendireceğiz.”

“6500 KİŞİYE YARDIM YAPILACAK”

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardımların devam edeceğini kaydeden Külcü, bu Ramazan ayında 2500’ü Suriyeli olmak üzere 6.500 kişiye yardım yapılacağını bildirdi. Yine Ramazan ayının son günlerine doğru 3 bin çocuğa giysi yardımında bulunulacağını belirten Külcü, Belediye olarak bu yardımları devam ettireceklerini söyledi.

Öte yandan Çorum’da Kadir Gecesi’nde üç ayrı camide özel bir program yapılacağını da ifade eden Külcü, yine Ramazan’ın manevi iklimine uygun şekilde televizyon programlarına yer verileceğini dile getirdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim