Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında Ovasaray Şehit Arslan Eren Ortaokuluu’na usulsüz olarak müdür yardımcısı görevlendirildiğini belirterek yaptıkları girişimle bunun iptal edildiğini kaydeden Selim Aydın, MEM’in ikinci bir skandala daha imza atarak Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne yönetmeliğe aykırı atama yaptığını söyledi.
RAM Müdür Yardımcılığı görevini yönetmeliklerde kimlerin atanacağının belirtilmesine rağmen Sınıf Öğretmenliği branşında bir kişinin atamasının yapıldığını ifade ederek engelli çocukları ve ailelerinin yaşayacağı mağduriyetlerin hesabının kimin vereceğini soran Aydın, “Alanında uzman, yetkinliği olan kişilerin görev alması gereken değerlendirme komisyonunda liyakati olmayan, ataması usulsüz olarak yapılan bu şahıs görev almakta mıdır? Hangi vicdan sahibi yönetici engelli çocukların eğitim hayatına böylesine kast edecek kadar gözünü karartmıştır. Kendisine yandaşlığı ve adamcılığı ilke edinenlerin, bilimsellikten uzak, yasaların verdiği yetkilerden bihaber ve liyakatsiz zihniyetlerin yaptığı bu usulsüz uygulamanın vakit geçirilmeden sonlandırılması gerekmektedir” dedi.
Bu atama ile yönetmeliğin yok sayıldığını anlatan Aydın, bu usulsüz görevlendirmenin iptal edilerek RAM’a mevzuat ve yönetmeliklere aykırı düşecek şekilde görevlendirme yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri hakkında işlem başlatılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim