Çorum’da lokanta sahibi 26 yaşındaki Burhan A’yı pompalı tüfekle öldüren katil zanlısı 29 yaşındaki Vedat K’nin yargılanmasına başlandı. Olay, geçtiğimiz yıl Ekim ayında bir lokantada meydana geldi. İddiaya göre, lokantaya eşi ile birlikte giden Vedat K., işyeri sahibi Burhan A’yı pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü. Şüpheli yakalanıp çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanıp ceza evine gönderildi.
“Kasten adam öldürme” suçundan ömür boyu hapis cezasıyla Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayan katil zanlısı Vedat K, ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Vedat K., ölen Burhan A’nın yakınları ve avukatlar katıldı. Olayı mahkeme heyetine anlatan Vedat K, psikolojik tedavi gördüğünü öne sürerek,
İŞ ARADIĞINI SÖYLEMİŞ
“Amacım öldürmek değildi. İş yerine gittim. İş aradığımı söyledim. Telefon numaramı bıraktım. Bir süre sonra da “Gelin görüşelim” diye aradılar. Tekrar eşim T.K, ile birlikte lokantaya gittim. Burhan A’ya eşimi niye rahatsız ettiğini sordum. Korkutma amacıyla ayağına bir el ateş ettim. Gerisini hatırlamıyorum, Ben 2008 yılından bu yana çeşitli hastanelerde psikolojik tedavi görüyorum. Niyetim öldürmek değildi” dedi.
YALAN SÖYLÜYOR
Ölen Burhan A’nın eşi G.A., ise katil zanlısının yalan söylediğini öne sürerek, şikayetçi olduğunu söyledi.
G.A. ise, “Bu kişi eşine rahatsızlık verildiği iddia ediyor. Bu imkansız bir şey. Olayın olduğu gün Vedat K, eşiyle birlikte lokantaya geldi. İşe ihtiyaçları olduğunu söyledi. Sonra ben eşim Burhan A’ya söyledim. O da “Gelsinler görüşelim” dedi. Bir süre sonra Vedat K., eşi ile birlikte geldi. Bir süre iş hususunda eşimle konuştular. Sonra, Vedat K, dışarı çıktı bir süre sonra da silahla içeriye girdi. Silahı doğrulttu. Eşimin ayağına ateş etti. Konuşmasına fırsat bile vermedi. Eşim yaralı halde “Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ben öyle bir şey yapmadım” demesine rağmen silahla defalarca ateş etti. İnsan rahatsızlık verdiği kişilerle iş görüşmesi yapar mı?” dedi.
Vedat K’nin eşi T.K. ise, eşinin cinayeti işlemeden önce kendisine “Beni rahatsız eden kişinin ismini sormuştu. Eşim psikolojik tedavi görüyor.” dedi.
AKIL SAĞLIĞI ARAŞTIRILACAK
Tanıkların dinlenmesinden sonra mahkeme heyeti Vedat K’nin psikolojik rahatsızlığı ile ilgili bazı hastanelerden tedavi görüp görmediğine dair bilgi ve belge istenmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına, eksiklerin giderilmesi içinde duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim