“Dünya Astım Günü” kapsamında il genelinde “Astımınızla Sağlıklı Yaşayabilirsiniz” temalı bilgi ve farkındalık oluşturma çalışmaları devam ediyor.

Astım konulu program; “Umut Radyo” Genel Yayın Yönetmeni Meltem Çınar spikerliğinde, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan, Hitit Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Erçen Diken tarafından gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Özlem Erçen Diken konuşmasında; Astım Nedir? Astımın görülme sıklığı, Astım hastalığının belirtileri, Astımın nedenleri, Teşhisinde izlenen yollar, Diğer solunum yolu hatalıkları ve Astımla benzer belirtiler gösteren hastalıklarla ayırıcı tanı yöntemleri ve önemi, Astımın kontrolü, tedavisi ve korunma yolları, Astımla yaşam şekli ve kuralları ile Astımın tütün kullanımı ile ilişkisi hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Astım konulu programda “Astımınızla Sağlıklı Yaşayabilirsiniz” temasına vurgu yapılırken, Göğüs hastalıkları uzmanlarının uygulayacağı tedavilerin aksatılmaması gerektiği, bununla birlikte Astım ataklarında hastanın yapması gerekenleri öğrenmesi ve akabinde hekimine başvurmasının önemine dikkat çekildi.

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık personeline Astım konulu eğitim düzenlendi. Sağlık personeline, İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonun da Sağlıklı Yaşam Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği hekimi Dr. Medine Kocamanoğlu tarafından verilen eğitimde Astım Hastalığı hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Eğitimde “Astımınızla Sağlıklı Yaşayabilirsiniz” temasına vurgu yapıldı. Dr. Kocamanoğlu Astım Nedir? Astım hastalığının belirtileri, nedenleri, teşhisinde izlenen yollar, tedavisi ve korunma yolları, Astımla yaşam şekli ve kuralları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

“Dünya Astım Günü” kapsamında, Mimar Sinan Kadın Kültür Merkezinde de “Astımınızla Sağlıklı Yaşayabilirsiniz” teması ile Astım Hastalığı konulu eğitim gerçekleştirildi.

Kadın Kültür Merkezi’nde çeşitli alanlarda beceri kursu alan kursiyerlere düzenlenen eğitimde Astım Nedir? Astım ve (Allerji-Allerjik) nezlenin ayırıcı özellikleri, Astım hastalığının belirtileri, Astımın nedenleri, teşhisinde izlenen yollar, tedavi ve korunma yolları, Astımla yaşam şekli hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Eğitim sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılarak konu ile ilgili broşürler dağıtıldı.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim