Vali Kılıç dün sabah saatlerinde Osmancık’a hareket etti. Milletvekili Uslu, Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Akça ile birlikte Ak Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Orman Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Nane, Osmancık Kaymakamı Önder Çengel ve Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’ı da yanlarına alarak ilk olarak geçtiğimiz günlerde 3 gün boyunca orman yangınının yaşandığı Yukarı Zeytin ve Aşağı Zeytin köylerine gidildi.
Osmancık’ta yangın bölgesini helikopter ile havadan inceleyen Vali Kılıç, Milletvekili Uslu ve Prof. Akça, daha sonra Yukarı Zeytin ve Aşağı Zeytin köylerini ziyaret ederek hem yangın anında ve sonrasında yapılan çalışmalar, hem köyün sorunları hem de talepleri ile ilgili görüşmelerde bulundu.
Heyet daha sonra Osmancık’a gelerek 8 ay önce hayatını kaybeden CHP Çorum eski Milletvekili Kasım Parlar ile geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz kızı Figen Parlar Orhon’un mezarını ziyaret ederek dua okudular. Mezarlığın ardından Osmancık’ta Koyunbaba Köprüsü ve Kızılırmak Islah Projesi kapsamında yapılan çalışmaları inceleyen heyet Belediye’yi de ziyaret ederek burada çalışmalarla ilgili brifing aldı.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim