Proje kapsamında daha sağlıklı ve mutlu bir il sağlamak amacıyla sağlık personeli kapsamlı bir eğitim sürecinden geçirilecek. Eğitimler, hasta ve hasta yakınları ile iletişimin güçlendirilmesine katkı sağlayacak.

Söz konusu projenin protokolü, OKA İl Koordinatörü Özgür Yalçın ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, “Bu hedeflere yönelik Müdürlüğümüzce sağlık personelinin saygınlığını arttıracak eğitim ve bilgilendirme programları düzenlenmektedir. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) açtığı teknik destek programına, “Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde İletişim ve Empatik Yaklaşım” konulu proje ile başvuran İl Sağlık Müdürlüğümüz, destek programını almaya hak kazanmıştır.

Bu projedeki amacımız; kurumumuzda merkez ve 13 ilçede görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza koruyucu sağlık hizmetlerinde etkili iletişim için gerekli olan; kendini ifade etme, dinleme, ikna ve empati kurma becerilerini kazandırmak, kişisel farkındalığı artırmak, mesajların etkin iletilmesini, iletişim kopukluklarının azaltılmasını, aynı zamanda sağlık kurumumuzun; yapısını, örgütlenişini ve sağlık hizmeti sunumunu hasta ve hasta yakını ile bir iletişim kanalı olarak geliştirmektir.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim