Çorum çiftçisi için en iyiyi yakalamak amacıyla çaba gösterdiklerini dile getiren Orhan Sarı, Çorum’da ciddi anlamda sulama yatırımı olduğunu ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü olarak buna önem verdiklerini söyledi. Çiftçinin aklının gözünde olduğunu belirten Sarı, “Bizim çiftçimizin bir işe başlaması için önce görmesi gerekir. Görürse ikna olup çalışmalarda başlar” dedi.

Pazarı olmayan ürünün yetiştirilmemesi gerektiğini belirten Orhan Sarı, proje hazırlarken öncelikle Pazar durumunu incelediklerini ve bu doğrultuda çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Sulu tarım yapılabilecek arazinin %49’unda hububat tarımı yapıldığını dile getiren Sarı, hububat tarımının yapıldığı arazilerde de ikinci ürünün aynı yıl alınamadığını vurguladı.

Sarı, konuşmasında merinos koyun projesinden de söz etti. Merinos koyununun, Çorum’daki ak karaman koyunundan verim olarak daha iyi olduğunu belirterek, kazandıran işler açısından koyunculuğun çok iyi durumda olduğunu anlattı.

İl Genel Meclisi üyeleri de çoban bulmakta zorluk çekildiğini ifade ederek, gelirinin iyi olmasına rağmen kimsenin çobanlık yapmak istemediğini ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim