Basın İlan Kurumu (BİK) Proje Geliştirme Grubu tarafından hazırlanarak BİK Samsun Şube Müdürlüğü tarafından uygulanan “İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Projesi”ne verdikleri katkıyı anlatan Mevlüt Özen, 2-5-10 günlük eğitimler ile bazı meselelerin çözülemeyeceğini ancak farkındalık yaratıldığını bildirdi.

OKA olarak Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat bölgesinde çalıştıklarını belirten Özen, “Bu bölgenin toplam nüfus ve yüzölçümü bir çok Avrupa ülkelerinden daha fazladır. Bugün itibariyle bölgede yaklaşık 120 milyon lira gibi bir hibeyi paydaşlarımızla birlikte kullandırmış durumdayız. Bununla birlikte bölgede 250 milyonluk yatırım yapılmış durumdadır. Bugün bir vesile ile internet kullanımı ve internet medyasındaki haberciliğin gelişmesi anlamındaki eğitimi tamamladık. 2-5 ve 10 günlük eğitimler ile bazı meseleler çözülemez. Bizim yaptığımız bu eğitimlerle internet haberciliği kökten halledilmez ama farkındalık oluşturulur, insanların nereye başvurabilecekleri, hangi alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri ve bu konuda varsa gelişme istikametleri, trendler öğrenilmiş olur. Sizler de 2 gün boyunca internet medyası, haberciliği konusunda kendi aranızda istişare etme fırsatı bulduğunuz, eğitimler aldınız. Umarım bu eğitimler yararlı olmuştur” diye konuştu.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 9 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü ve geçen yıl 28 milyon TL hibe sağladığını anlatan Mevlüt Özen, 20 turizm ve 8 de Organize Sanayi Bölgeleri olmak üzere toplam 40 projenin sözleşmeye bağlandığını, bu sayede bölgede 26 turizm projesinin hayata geçmiş olacağını söyledi.

Bugüne kadar kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ile yaptıkları işbirliğiyle 7 bin 500 kişiye çok çeşitli konularda eğitimler düzenlendiğini, bu eğitim faaliyetlerinin bütçelerinin yüzde 2’sine denk geldiğini ve her alanda eğitim verdiklerini söyleyen Özen, “Burada bölgedeki yerel gazetecilerimize de teknik destek adı altında iki gün eğitim verildi. Son olarak 106 din görevlisine 0-6 yaş cami çocuklarına nasıl davranılacağına yönelik bir eğitim düzenlemiştik. Burada eğitim veren ve alan kişiler birbirleriyle etkileşim içinde oluyorlar. Bizim bir eğitime destek vermemiz için tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin ihtiyaç analizi çıkararak proje hazırlamasını, daha sonra da bize başvurulmasını bekliyoruz. Yapılan başvuruları değerlendirerek hibe desteğini sağlıyoruz. Bunun için tüm kurum ve kuruluşlardan proje bekliyoruz. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın destek programlarından yararlanmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim