TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TKDK’nın, 16 Şubat 2019 tarihinde 250 milyon avro, yani yaklaşık 1,5 milyar liralık hibe paketiyle hayvancılık ve işleme-pazarlama sektörlerine yönelik IPARD II Dönemi 5. Başvuru Çağrısına çıktığını, çağrı ilanı sonrasında Valilik ziyaretiyle başlayan tanıtım ve bilgilendirme kampanyasında, kamu kurum ve kuruluş müdürlüklerinin, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, ziraat odaları, birlikler, diğer meslek odaları ve basın kuruluşlarının ziyaret edildiğini vurguladı.

Çağrı takvimine göre 8 Nisan tarihi itibariyle artık proje kabullerinin başladığı sürece girildiğini anlatan Yalvaçer, şunları dile getirdi: “Çağrı kapsamında 8 Nisan tarihinde başlayan proje kabulleri, hayvancılık sektörü yatırımları için 17 Mayıs, işleme ve pazarlama sektörü yatırımları için ise 24 Mayıs tarihinde sona erecek.

Tüm projelerde yapım işleri, makine ekipman alımı, danışmanlık hizmetleri ve görünürlük harcamaları, sektörüne ve belli şartlara göre değişmekle birlikte, %40-70 oranında destek kapsamındadır. İl Koordinatörlüğümüzde proje hazırlığındaki yatırımcılara her türlü destek verilmektedir. Yatırımcılarımızdan proje hazırlıklarını hızlandırmalarını ve il koordinatörlüğümüzle irtibatlı olarak proje hazırlık çalışmalarına devam etmelerini tavsiye etmekteyiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim