Çorum'un tanınırlığının bugüne kadar leblebi ve Hititler ile sınırlı kaldığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Çorum, geleneksel mutfak lezzetleriyle olsun, köklü yerleşim ve medeniyet tarihiyle olsun, kendine has küçük, bozulmamış yaşam tarzıyla olsun, gelişen şehirleşmesi ve modernleşmesiyle buram buram kültür, yaşam ve tarih kokan bir şehirdir. Biz de 70'in üzerinde ülkenin katıldığı Emitt gibi büyük bir turizm fuarını fırsat bilerek Çorum'u yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilere tanıtıyoruz. Bu tanıtımı, belediye, valilik ve Çorum'da turizm ve otelcilik sektörünün önde gelen firmalarıyla birlikte sürdürüyoruz. Bu firmaların yetkilileri yerli ve yabancı tur organizasyon firmaları ile birebir bağlantı kurarak daha fazla turisti Çorum'a çekebilmek için çaba gösteriyorlar” dedi.
Başkan Yardımcısı Gül, Çorum'un tanıtılmasında ve anlatılmasında kendilerini yalnız bırakmadıkları için, Uğur Barlık'ın sahibi olduğu Anitta Hotel'e, Anitta Hotel Genel Müdür Yardımcısı Seval Demirci Güccan ve Anitta Hotel ailesine, Çorum Büyük Otel Genel Müdürü Ali Tufan ve Büyük Otel ailesine, Mavi Ocak Otel Genel Müdürü Barış Çalışkan ve Mavi Ocak Otel ailesine teşekkür etti ve bu tanıtım yükünü böylesine güçlü bir ekiple beraber omuzlamaktan memnuniyet duydukları dile getirdi.





VALİ BÜYÜK, HAS BAKLAVA’YI BEĞENDİ
Adana Valisi Mustafa Büyük, 20. Emitt Fuarı'nda eşi Emine Hayriye Büyük'le birlikte Çorum standını ziyaret etti. Çorum standını beğendiğini ifade eden Vali Büyük'ü Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Kültür Müdürü Ali Özüdoğru ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan karşıladı.
Çorum standından leblebi kavuran Vali Büyük, standa gelenlere taze kavrulmuş Çorum Leblebisi de dağıttı.
Eşi Emine Hayriye Büyük'le birlikte geldiği stantta Çorum'a özgü olan tadlardan Has Baklava, Kargı Tulum Peyniri, Hitit Ekmeği gibi lezzetleri de tadan Vali Büyük, Has Baklava’yı çok beğendiğini ifade etti. Eşi Emine Hayriye Büyük ise Hitit Ekmeği’nin yapılışı hakkında bilgi aldı.
Vali Büyük ve eşine Başkan Yardımcısı Gül, Çorum Leblebisi hediye etti. Çorum standında oldukça uzun vakit geçiren Adana Valisi Büyük ve eşi ziyaretten memnun ayrıldı.



(Haber Merkezi)



(Çorum Belediyesi)
Editör: TE Bilisim