Hitit Üniversitesi tarafından “Mesleki Eğitimin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri” isimli panel düzenlendi.
Hitit Üniversitesi’nin 10., Meslek Yüksekokulunun da 40. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Prof.Dr. Durmuş Günay’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Meslek Yüksekokulu’nun yapımı tamamlanan 2. Etap binasında yer alan konferans salonunda gerçekleştirildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açış konuşmasını Hitit üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan gerçekleştirirken, hemen ardından da Prof.Dr. Durmuş Günay, “Mesleki Eğitimin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri” konusunda katılımcılara bilgi verdi.
Konferansa Hitit üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, akademisyenler, işadamları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“YÜKSEK ÖĞRENİM SIRADANLAŞAMALI”
Prof.Dr. Durmuş Günay, Hem üniversitenin fiziki yapısıyla uğraşmak hem de öğrencileri yönetmek zor bir iş olduğunu belirterek, şu an da yaşanan en büyük tehlikenin yükseköğretimin sıradanlaşması olduğunu söyledi. Öğrencilerin alınan bilginin başka ülkeler tarafından da tanınması gerektiğini anlatan Günay, Temel ve sürekli mesleki eğitimin iki hedefi bulunduğunu, bunlardan birinin istihdam ve ekonomik büyümeye katkı sağlamak, diğerinin ise sosyal sorunlara yanıt verebilmek olduğunu kaydetti. Bu her iki hedefin de gençlere hatta yetişkinlere ilgi çekici, zorlu ve fırsatlarla dolu kariyer fırsatları sunması gerektiğini dile getiren Prof.Dr. Günay, mezuniyet zamanına kadar, öğrencilerin ne bilmeleri veya yapabileceklerine dair beklentilerin tanımlanması gerektiğini, öğrencilerin bu kazanımları elde etmesi durumunda mezuniyet sonrası eğitim hedeflerine ulaşmanın mümkün olacağının tahmin edildiğini söyledi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim