Parçacık (taneli veya toz) içeren malzemelerin teknolojisi ve bilimi üzerine yeni buluşlara yer verilen dergi dünyanın en önemli yayınevlerinden olan Taylor & Francis tarafından yayınlanıyor.

HİTÜ Mühendislik Fakültesi’nin internet sitesinde akademik araştırmalar ve bilimsel çalışmalar olarak büyük bir onur olarak değerlendirilen gelişme ile ilgili yapılan açıklamada derginin 1983 yılından beri aralıksız 35 yıldır yayınlandığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da 6 sayı olarak hem basılı hem de elektronik ortamda yayın hayatını sürdürdüğü belirtildi.

Hitit Üniversitesi’nde en çok bilimsel yayını çıkan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz’in ParticulateScience&Technology Dergisi’ne Yardımcı Editör olarak seçildiği belirtilen açıklamada “SCI-Expanded tarafından taranan derginin 2015 yılı etki değeri 0.707. Disiplinler-arası bir dergi olan ParticulateScience&Technology, milimetre boyutundan nanometreye kadar olan boyut ölçeklerinde parçacık ve parçacık sistemleri ile ilgili temel ve uygulamalı bilim ve teknolojisi konularındaki makaleleri yayınlıyor. Mühendislik, enerji, biyo-malzemeler ve parçacık içeren ilaç biliminin farklı alanlarındaki gelişen teknolojileri ve gelişmeleri raporlamak ve üniversitedeki araştırmacıları endüstrideki profesyonellere daha yakın hale getirmek derginin ana odak noktasını oluşturuyor” denildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim