Üniversite Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada; “Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevinde başarılı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Ali Kılıçarslan’ı Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak atanmasından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” denildi.
Prof. Dr. Ali Kılıçarslan kimdir?
01 Mayıs 1964 tarihinde Yerköy’de doğdu. 1989 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1991-1992 yıllarında İklimlendirme-Soğutma alanında Ferris State University’de (ABD) uzmanlık eğitimi aldı. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilim Dalı’nda sırasıyla 1994 ve 2000’de tamamlayarak mezun oldu.
Gazi Üniversitesi’ne 2003 Yılında Yrd. Doç. olarak atandı. 2007 Yılında Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Doçent ve 2012 Yılında da aynı üniversitede Profesör oldu. Termodinamik, Isıtma, Soğutma ve İklimlendirme, Isıl Sistemlerin Enerji ve Ekserji Analizi, Gaz Yakıtlı Darbeli Yanma, Yenilenebilir Enerji Kaynakları alanlarında çalışmaları bulunmaktadır.
Editör: TE Bilisim