Türkiye Bilimler Akademisi Forumu Akademi Konferansları kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Rusya Bilimler Akademisi Üyesi, P.P. Shirshov Okyanus Bilimleri Enstitüsü Direktörü ve Moskova Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Robert Iskander Nigmatulin konuşmacı olarak katıldı.
Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda dün düzenlenen etkinliği TÜBA Şeref Üyesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi, hemşehrimiz Prof. Dr. Sadık Kakaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci izledi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, iklim değişikliğinin küresel bir sorun olduğuna dikkat çekerek, etkinliğin Hitit Üniversitesi’nde gerçekleştirilmesindeki katkılarından ötürü Prof. Kakaç ve Prof. Nigmatulin’e teşekkür etti.
Daha sonra söz alan Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ise Prof. Kakaç’ın Çorum’un yetiştirdiği çok önemli bir bilim insanı olduğunu belirterek, Uluslararası Isı ve Kütle Transferi Merkezi tarafından ısı ve kütle transferi bilimine ve bu alandaki uluslararası iş birliğinin gelişmesine kayda değer katkıları nedeniyle 2014 Luikov Madalyası’na layık görüldüğünü anımsattı. Rektör Yardımcısı Baykam, bu ödül dışında Kakaç’ın dünyanın dört bir tarafında okutulan kitapları ve aldığı diğer pek çok ödülle Çorum’un övünç kaynağı olan isimlerin başında geldiğini vurguladı.
Ardından kürsüye gelen TÜBA Şeref Üyesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi, hemşehrimiz Prof. Dr. Sadık Kakaç, bilimin sonu olmadığını ifade ederek; tanınmış bilim adamlarını gençlerle tanıştırmak ve buluşturmak amacıyla TÜBA Akademi Konferansları’nın düzenlendiğini söyledi.
Konferansın konuşmacısı olan Prof. Nigmatulin’in Rusya ve dünyada son derece yetkin bir isim olduğunu vurgulayan Prof. Kakaç, “Böyle bir ismi Çorum’daki üniversite öğrencilerimizle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi. Kakaç daha sonra Prof. Nigmatulin’in özgeçmişini sinevizyon eşliğinde katılımcılarla paylaştı.

(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim