Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Dolapçı’nın Tıp Fakültesi Dekanı olarak asaleten atandığı açıklandı.

Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada uzun süredir Tıp Fakültesi Dekanlığı görevini vekaleten yürüten Dolapçı’nın asaleten atandığı ve yeni görevinde başarılar dilendi. Açıklamada 1962 yılında Eskişehir'de doğan Dolapçı’nın 1981 yılında Ankara Fen Lisesi’nden mezun olduğu, 1987’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdiği, 1992 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Genel Cerrahi Uzmanlık eğitimimi tamamladığı ve 1993 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde Başasistan olarak çalışmaya başladığı açıklandı.

Prof. Dr. Dolapçı, 1998 yılında aynı hastanede Şef Yardımcısı, 2000 yılında doçent oldu. 1996 yılında 6 ay İngiltere, University of Birmingham, Queen Elisabeth Hospital’da ve 2009’da ABD, University of Wisconsin, Genel Cerrahi ve Transplantasyon bölümünde 18 ay çalıştı. Evli ve bir kız babası.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim