Türk Ocakları Çorum Şubesi tarafından önceki gün Anvatar Otel’de iftar programı düzenlendi.
Yemeğe Ocak üyelerinin yanı sıra, Türk Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Akif Okur ve Doç. Dr. Emrah Şenel ile 19. Dönem Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, MHP İl Başkanı Bekir Çetin, MHP eski İl Başkanı Vahit Demiran, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Fatih Gök, Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Sefer Kahraman, sanayiciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yemek öncesinde Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur, Kur’an-ı Kerim okudu. Daha sonra ezanın okunması ile birlikte oruçlar açıldı.
Yemek sonunda yapılan duanın ardından, Türk Ocakları Çorum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Çağlar bir konuşma yaparak; Çin hükümetinin Uygur Türklerinin yaşadığı Doğu Türkistan’da yapmış olduğu zulmü ve insanlık dışı uygulamaları kınadı.

“FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR”

1912 yılında kurulan Türk Ocağı’nın Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu belirten Çağlar; “Bizim milliyetçiliğimizin temelinde ırkçılık yoktur, aksine bizler farklılıklarımızı zenginliğimiz kabul ederiz. Türk Ocakları, Türk milletini birlik ve beraberlik noktasına taşıyabilmek için herkese eşit mesafede olan bir kuruluştur” dedi.
Mübarek Ramazan ayında Türk-İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının sürdüğünü belirten Çağlar, “Doğu Türkistan’da asimilasyon ve soykırım yapan Çin hükümetinin zulmüne sessiz kalmayacağız. Doğu Türkistan’ın sıkıntılarını dünya kamuoyunda dile getirmek boynumuzun borcudur. Umarım daha fazla gözyaşı dökülmez ve bu zulüm biran önce son bulur” diye konuştu.
İftar programı, ilahi dinletisi ile devam etti.







(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim