İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy, Türkiye'nin taklitten uzak yeni ve yerli bir anayasa yapması gerektiğini belirterek, "Kendi ilim adamlarımızla, kendi milletimizin dünya görüşü ve değer ölçülerine dayanarak yapacağımız bir anayasa, tüm sorunları çözecektir." dedi.
Hitit Üniversitesi tarafından “Küreselleşen Dünya ve Türkiye” konulu bir konferans düzenlendi. Eski Çorum Belediye Başkanı ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy'un konuşmacı olarak katıldığı konferansı Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, akademisyen ve öğrenci izledi.
Türkiye'nin millî bir anayasa yapması hâlinde bu anayasanın dünyanın en demokratik ve en özgürlükçü anayasası olacağını dile getiren Prof. Dr. Ersoy, "Daha sonra bu anayasa diğer mazlum milletler tarafından da belli ölçülerde kendi ülkelerine adapte edilerek uygulanacaktır. Türkiye böyle bir anayasaya kavuşunca sorunlarını bir bir çözecektir. Örnek bir ülke olacaktır." şeklinde konuştu.
İslâm medeniyetinin barış medeniyeti olduğunu vurgulayan Ersoy, ancak bugün İslâm coğrafyasının çatışma hâline getirildiğine dikkat çekti. DAEŞ terör örgütünün de diğer terör örgütleri gibi Batı’nın ürünü olduğunun altını çizen Ersoy, batının asırlardır sadece öldürücü silah üretmediğine, anarşi ve terör ürettiğine işaret etti.



"TÜRKİYE’NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE YENİ BİR ADİL DÜNYA KURULACAK"
Türkiye'nin öncülüğünde yeni ve adil bir dünya kurulacağını dile getiren Ersoy, Üniversiteli gençlere, "Bunların üstesinden geleceğiz. Ben bu millete inanıyorum. Bir bozkırın içerisinde sanayi kenti haline gelen Çorumlular gibi bizim milletimiz bütün sıkıntıların üstesinden gelecek. Türkiye'nin öncülüğünde yeni adil bir dünya kurulacak. Gençler kendinizi ona göre hazırlayın. Derslerinize ona göre çalışın. Büyük idealler ve hedefleriniz olsun. Geleceğe yönelik plânlarınız olsun." şeklinde seslendi.
100 yıl önce Abdülhamid Han'a yapılan küresel saldırıların bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldığını kaydeden Arif Ersoy, şöyle devam etti:
"Çünkü zalimler diyor ki Türkiye mazlum milletlerin ümididir. Biz bu müktesebata sahibiz. Bunu istemiyorlar. Biz bir araya gelelim küresel barışa yardımcı olalım. Bütün insanlık savaş değil, barış istiyor. Ama silah baronları sürekli savaş istiyor. Bu coğrafya egemen güçlerin eliyle savaş alanına döndü adeta. Sömürgeciler tarafından dünya yoksullaştırılıyor. Tüm bunların hedefinde Türkiye var. Türkiye'ye karşı bir operasyon yürütülüyor. Neden? Çünkü Türkiye mazlumların umut ışığı da ondan… Bu olumsuzlukların üstesinden gelebilmek için kendi değerlerimiz etrafında birleşmeli ve kenetlenmeliyiz. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli, zarar vermek isteyenlere de fırsat vermemeliyiz."
Türklerin Anadolu'yu işgal etmediğini, fethettiğini vurgulayan Prof. Dr. Arif Ersoy, "Allah bu millete dünyanın tam merkezinde bir ülke nasip etti. Dünya tarihindeki kalıcı medeniyetler bu bölgede ortaya çıktı. Türk milleti İslâmiyet’le tanıştıktan sonra hak ve adaletle yaptığı hizmetler sonucu önemli başarılara imza attı. Birilerinin iddia ettiği gibi biz Anadolu'yu işgal etmedik, fethettik. Bizim medeniyetimizin dünyaya kazandırdığı en önemli şeylerden birisi, farklılıkta birlik ilkesidir. Bu ilke sayesinde farklı dil, inanç ve kültüre sahip olan insanlar bu coğrafyada asırlardır barış içinde yaşamayı başarmıştır.” ifadelerini kullandı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim