Toplantıda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Mevlâna Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahman Asan ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak da hazır bulundular.
Uluslararası öğrencilerle tanışmak, sorunlarını dinlemek ve bunlara ilişkin çözümlerin ele alındığı görüşmede Rektör Reha Metin Alkan, tüm öğrencilere imkânlar dâhilinde her türlü maddi ve manevi desteğe hazır olduklarını söyledi.
Çorum’da yaşamanın avantajlarına değinen Rektör Alkan, “200 civarında uluslararası öğrencimiz var. Dünyanın pek çok ülkesinden arkadaşlarımızla beraberiz. Sizlerle olmak çok güzel, hem Çorum hem de Üniversitemiz için büyük bir motivasyon sağlıyor. Karşılaştığınız sorunlar olabilir ancak bu sorunlar dünyanın her yerinde var. Öncelikle belirtmek isterim ki Üniversite olarak her türlü altyapıya sahipsiniz. Aynı zamanda Çorum’da yaşamak ve geçinmek büyük şehirlere oranla büyük bir fırsat. Bu nedenle bu şehirde maksimum bilgiyi almaya gayret edin. Bizler de elimizden geldiğince sizlere destek vermeye hazırız.” diye konuştu.
Prof. Dr. Alkan ayrıca uluslararası öğrencilerin öğrenimlerine yüksek lisans ve doktora programlarında da devam edebileceklerini hatırlatarak, uluslararası öğrenci kontenjanının açıldığını ve yabancı öğrencilerin aynı zamanda Sürekli Eğitim Merkezinde (HİTİTSEM) verilen çeşitli kurslardan da yararlanabileceklerini açıkladı.


(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim