MHP’nin Boğazkale programına Milletvekili Adayı Prof. Dr. Vahit Doğan, Fatih Özcan, İl Başkan Yardımcısı Ali Fatih Göktuğ, Sungurlu İlçe Başkanı Adnan Barak katıldı. Boğazkale İlçe Başkanı Abidin Kaynak ve partililerce karşılanan MHP adayları Boğazkale’de kurumları, esnafı ve pazarı gezdi. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden MHP’liler vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.
Prof. Dr. Vahit Doğan, “Ben bu bölgenin evladı olarak bu bölgenin sahipsiz kaldığını biliyorum. Türkiye’nin bölgesel anlamda bakıldığı zaman diğer köyleriyle kıyas kabul etmeyecek kadar devlet tarafından ihmal edilmiş. Boğazköy tarih turizminin en eski yerleşim biriminin olduğu yerlerden birisidir. Ancak Boğazköy’e yıllık ne kadar turist geliyor? Turizmden ne kadar yararlanıyor? Gelen turist Boğazköy’e kaç lira bırakıyor? Gelenlerin bir çoğu otobüsle gelip, Yazılıkaya bölgesini gezip, aynı gün gidiyorlar. Yine Boğazkale’nin en önemli sorunlarından birisi Boğazkale’nin yarısından fazlası sit alanı olduğu için, içeriği belli olmayan bir sit alanı uygulaması var. Yukarıya gidemiyorsunuz, aşağı tarım arazisi oraya da gidilmek istenmiyor. Böyle sıkışmış kalmış vaziyette ve çözülmesi gereken ciddi problemleri var. Boğazkale’nin sahipsiz kaldığını biliyorum. Bölgenin insanıyım. Boğazköy’e sahip çıkmam hususunda Allah kısmet eder de milletvekili olursam herhangi bir tereddüdünüz olmasın. Kendi bölgenizin evladıyım. Çevrem, arkadaşlarım, ailemin önemli kısmı burada. Beni size emanet ediyorum” dedi.

“HÜKÜMET KURULMAMASINDA MHP’NİN KABAHATİ YOK”
Kendi memleketinde siyaset yapmayı doğru bulmadığını fakat sorulan sorulara da yanıt vereceğinin altını çizen Milletvekili Adayı Prof. Dr. Doğan, “Neden koalisyon kurulmadı?” sorusuna “Biz koalisyon kurmaya razıydık. Bize geldiklerinde azınlık hükümetimizi destekleyin dediler veya seçime gitmek şartlı bir hükümet kuralım dediler. Bizde 20 Temmuz Suruç Patlaması’ndan sonra seçim olmaz dedik. Seçim hükümetine karşıyız. Azınlık hükümetinde de yoğuz dedik. Bizimle uzun vadeli koalisyon hükümeti kurarsanız görüşelim dedik. Cevap olarak biz uzun vadeli koalisyon hükümeti kurmak istemiyoruz dediler. Bu söylediğimin ispatı Bülent Arınç’ın televizyondaki konuşmasıdır. Hem Abdullah Gül hem de Bülent Arınç aynı şeyi söyledi. ‘Koalisyonun kurulmamasında kabahat bizim. Biz bir şekilde biz kurmak istemedik’ dedi. Dolayısıyla hükümetin kurulmasıyla ilgili olarak bizim hiçbir kabahatimiz yok” açıklamalarında bulundu.

“MİLLETİN FERASET SAHİBİ OLDUĞUNA İNANIYORUZ”
“AKP 13 yıldır tek başına iktidar ve her şeyin kararını tek başına üretiyor” diyen Milletvekili Adayı Vahit Doğan, “Koalisyonda ortaklık olacak. Tek kişinin söylediği olmayacak. Bunlar ona yanaşmadılar. Yüzde 41 oy var dediler. Yüzde 41’i yüzde 45’in üzerine çıkartmak kolay dediler. Ama düşerse 250 milletvekili olmazda 200 milletvekili olur kaybedecek bir şeyimiz yok dediler. Onun için de seçime gittiler. Seçimi biz asla istemedik. Seçimden de kaçmıyoruz. Bu milletin feraset sahibi olduğuna inanıyoruz. Feraset sahibi insanlar, Türk Milleti doğruyu mutlaka görecektir diyoruz. Koalisyonu kurmamakla ilgili hadise budur. Milletin feraset sahibi olmasını milletin doğru anlaması bakımından 7 Haziran öncesi MHP asgari ücretin 1400 liraya çıkması gerektiğini söyleyince kaynağı nereden bulacaksınız diye bağırıyorlardı. Dün AKP açıkladı. Asgari ücreti 1300 liraya çıkarttık diye. 7 Haziran öncesi MHP asgari ücret 1400 liraya çıkacak dediğinde kaynak yok diyen adam şimdi kaynağı nereden bulacak. Demek ki kaynak var. Var olan kaynağın kullanmıyorlar. Emekliye yılda iki ikramiye dedik. Benzerini onlar söyledi. 13 yıldır Boğazköy’e bunlar ne yaptılar. İş, aş, sağlayacak ne yaptılar?” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim