Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam ile Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı yönetici ve çalışanlarının katıldığı törende 500 ve üzerinde kitap bağışında bulunan, bilinen bağışçılara plaketleri takdim edildi.

Bağışçılara plaketlerinin verilmesinin ardından bağışçılara HİTÜ’nün yeni kütüphanesi gezdirilerek kendilerine, mevcut basılı ve dijital yayın ve materyaller konusunda bilgi verildi.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan burada yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “Bilginin üretiminin en önemli mekanı olan üniversitelerin en önemli hazineleri, zihinleri, ruhları ve gönülleri aydınlatacak bir ışık kaynağı olan kütüphaneleridir. Hitit Üniversitesi olarak bizler de bu konuda yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde, en önemli payı kamu kaynakları olmak üzere, gönüldaşlarımızın da destekleri ile oldukça zengin koleksiyona sahip kütüphanelerimizi oluşturmuş bulunmaktayız. Bugün itibariyle kütüphanelerimizde basılı kitap sayımız 102 bine, süreli yayın sayımız ise Bin 200’e ulaşmış olup; 587 bin e-kitap, 76 bin e-dergi ve 6 milyon teze erişim sağlayan 54 elektronik veri tabanı ile 65 kullanıcı kapasiteli multimedya salonunda görsel ve işitsel olarak CD, DVD, DVD ROM, VCD’den oluşan Bin 40 dijital materyal ve açık erişim sistemimiz kullanıcılarımızın hizmetindedir. Bu gelişme sürecine olan katkılarından dolayı bağış yapan gönüldaşlarımıza içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum”

Kitap bağışçıları da Rektör Alkan’a yaptığı jest için teşekkürlerini dile getirdiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim