Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ilkokul öğretmeni Hatice Yazdıran’ı evinde ziyaret ederek, Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Rektör Alkan, eğitim ve öğretimin her aşamasının şüphesiz çok önemli olduğunu ve ömür boyu sürdüğünü, ancak ilköğretimin tüm yaşamı etkileyen ve insanları şekillendiren özel ve önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, kendisinin Hatice Yazdıran’dan öğrenmenin dışında bir anne şefkati ile aynı zamanda eğitim de aldığını söyledi.
Katma değeri çok yüksek çalışmalar gerçekleştirip tüm insanlığın refah seviyesini arttırarak, yararlı çalışmalara dönüştürecek olan insan gücünün artık en önemli husus haline geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da nitelikli, milli-manevi hassasiyetlere sahip genç nesillerin yetiştirilmesindeki katkılarından dolayı tüm öğretmenlere şükran borçlu olduğunu kaydetti.
Hatice Yazdıran ise ilkokuldaki öğrencisini Rektör olarak görmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, bu anlamlı günde kendisini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkürlerini iletti.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim