Duran Cesur, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“27.05.2017 tarihinde yürürlüğe giren 7020 Sayılı Kanuna göre Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarından 2017 yılı mart ayı ve öncesi aylara ilişkin olup tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan sigorta primi, emekli keseneği, işsizlik sigortası primi, Sosyal Güvenlik Destek Primi, topluluk sigortası primi, ödeme imkânı ortadan kalkmamış isteğe bağlı sigorta primi, damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı asılları ile bu alacaklara ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden 27.05.2017 tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi halinde bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecektir.

Yine 2017 yılı mart ayı ve önceki aylarda işlenen fiillere ilişkin idari para cezası asıllarının %50 si ile bu tutara ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden 27.05.2017 tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın bu kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacakların tamamından vazgeçilecektir.

Kanundan yaralanabilmek için 30.06.2017 tarihine kadar il veya ilçe merkez müdürlüklerinize başvuruda bulunmak kaydıyla ödenecek toplam tutarın birinci ve ikinci taksitinin ödenmesi bir takvim yılında ikiden fazla taksit aksatılmaması gerekmektedir. Prim borçları ikişer aylık dönemlerde ödenmek kaydıyla 6-9-12 ve 18 ay taksitle ödenebilecektir. İlk taksit ödeme süresi 31.08.2017’dir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim